Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer
01
GENER, 2017

Aprofitant aquesta aturada obligatòria farem un balanç del què porten de temporada

En un primer article revisarem la situació dels equips de formació, d’Escola a Infantil, deixant per futurs articles als Cadets, als Juniors i la resta d’equips de competició com el Sots 21 Femení i els Sèniors, tant masculí com femení.
Comencem pels més petits, l’Escola de bàsquet, està comprès per jugadors i jugadores nascuts el 2012 o anys posteriors.
Aquest equip està entrenat per Trini Hidalgo, ajudada per Marina Fernández, Laia Royo, Mireia i Júlia, totes elles jugadores dels cadets del club. Han complert fins ara amb els objectius establerts a l’inici de la temporada: Aconseguir un bon ambient en els entrenaments i generar activitat i dinamisme constant durant tota la sessió. De cara a la segona fase de la temporada es faran trobades amb altres clubs per iniciar-los en la competició.

Passem a la primera edat de federació, el Premini Mixte, format per 15 jugadors i jugadores i dirigit per l’Òscar Tena amb el Pau Caballero i Lucia Solsona com a ajudants.
Els objectius marcats en aquesta etapa són molt semblants als de l’escola de bàsquet, però amb un punt mes de complexitat, introduint els conceptes bàsics de la tècnica individual pròpia del bàsquet i la iniciació a la competició.
Durant la primera fase molts dels preminis van jugar amb gran il·lusió i esforç els seus primers partits oficials, mostrant una millora tant individual com de manera col·lectiva. Actualment són líders de la seva competició.

En un aquest article revisarem la situació dels equips de formació, d’Escola a Infantil.

A l’etapa de mini i infantil, ja que no tenim equips de preinfantil, seguint amb la línia de treball de la temporada passada, augmentan les hores d’entrenament incloent dos dies de preparació física abans d’entrar a pista i sessions de tecnificació.
L’objectiu és començar a inculcar des d’edats inicials bons hàbits esportius i dotar als jugadors d’un treball coordinatiu que els permeti millorar com a esportistes.
A la pista busquem que els nostres entrenadors dotin d’eines tècniques, estratègiques i espacials als jugadors i jugadores per afrontar amb solvència la competició i millorar la capacitat atencional dins de les tasques, explicacions o correccions dels tècnics o ajudants.
L’últim objectiu plantejat amb els entrenadors d’aquesta etapa és crear un model de joc pels seus equips, amb unes consignes específiques per les diferents fases de joc: Atac estàtic, contraatac, defensa estàtica i balanç defensiu, ubicant dins de la seva periodització setmanal tasques per cada una d’aquestes fases.
Amb tot això volem fer una aposta forta pel treball diari i donar-li més importància al procés i als resultats a llarg termini, relatibitzant la victòria o derrota del partit del cap de setmana, sense renunciar a competir amb el màxim esforç i voluntat possible.
Des de la direcció tècnica del Club Basquetbol Sant Andreu estem segurs que és la via adequada per millorar el rendiment dels nostres equips de formació.
Farem un repàs de com els hi ha anat als nostres equips de Mini i Infantil en aquesta primera fase de competició.
Comencen amb el Mini Groc Femení que te com a entrenadora a Thais Benitez, ajudada per Paula Rovira i Arnau, estan competint en un mes que exigent nivell B.
L’equip, format per jugadores de premini i de primer any de mini, han estat capaces de competir gairebé tots els partits a través de l’esforç en defensa i el seu gran talent ofensiu, tot i jugar partits amb equips de segon any i haver pogut comprovar la diferència física que això implica. Durant la segona fase estan jugant amb el Mini Femení Negre a la categoria B1,
El Mini Femení Negre entrenat per Sara Sánchez, compta com a segons entrenadors amb Pablo Haro i Mireia Peralta, van quedar campiones de la primera fase de la competició, mostrant un gran joc col·lectiu. En aquesta segona fase ha pujat dos esglaons de nivell i això es nota en el nivell dels equips amb què està competint.
El Mini Masculí Groc, en la mateixa línia que el Mini Femení Groc, compta amb una barreja de jugadors d’edat mini de primer any i de premini, amb la qual cosa s’han trobat a la competició equips físicament molt més desenvolupats. Tot i això han estat a l’altura de la categoria.
Cal destacar que l’equip entrenat pel Xavi Moreno i el Pol Ferrer com un dels que ha aconseguit una millora més la capacitat atencional als entrenaments.
D’altra banda el Mini Masculí negre format per la gran majoria de jugadors de segon any ha notat força aquest canvi físic respecte a l’any passat, a més la gran feina desenvolupada pel Jordi Herrada i Jordi Almiñana , entrenador i ajudant respectivament, ha creat un nivell més alt d’autoexigència per part dels jugadors als entrenaments i partits.
El Preifantil Masculí del Xavi Fornells i l’Adrià Barrueco amb un balanç victòries / derrotes de 10-0 ha estat campió invicte de la fase prèvia. L’equip ha demostrat un gran nivell competitiu passant per sobre de la categoria, en aquesta segona fase s’enfrontaran al repte de pujar a nivell B.
Per últim el nostre Infantil Masculí entrenat per la Berta Celdran i la Jemima Rodríguez ha alternat alts i baixos durant la primera fase, sent capaços de guanyar alguns partits contra equips de la part alta de la classificació. Intentarem millorar aquest aspecte des de la constància, l’esforç i l’assistència als entrenaments.