La temporada obre el teló

amb un derbi

28

SETEMBRE, 2018

El calendari ha estat capritxós amb el sènior masculí A del CB Sant Andreu de la Barca. El debut a Segona Catalana és a casa i amb el partit més esperat: un derbi amb el CEB Pallejà. A aquest al·licient s’hi afegeix la presència de dos exPallejà en la plantilla groc-i-negra: Gerard Cunilleras i Gerard Gormedino. Dissabte (19.30 hores) el Pavelló Josep Pla.

El sènior masculí A afronta el duel davant el CEB Pallejà amb ganes de convertir el Josep Pla en un fortí. Les opcions per acabar lluitant en la part alta de la classificació passen per segellar amb victòria els partits a casa. “Arribem en un bon moment al debut a la competició. Hem treballat bé des del 20 d’agost que vam iniciar la pretemporada i ara és el moment de demostrar-ho”, assegura el tècnic dels santandreuencs, David Blanco. 

Dues de les quatre noves incorporacions del CB Sant Andreu aquesta temporada –Gerard Cunilleras i Gerard Gormedino- s’estrenaran com a groc-i-negres davant el seu exequip. Els altres dos fitxatges són Eric Navarrete, procedent del BC Sant Joan Despí i Adrià Soto, del sènior masculí B. Del curs passat, l’única baixa és la d’Edgar –el capità- que ha hagut de deixar la pràctica del bàsquet per motius laborals. Blanco explica que “la plantilla és molt equilibrada. Tenim uns jugadors que no destaquen pel seu talent individual però, en canvi, tenen molta riquesa tàctica i destaquen per la seva polivalència. És un grup que sumen tots, això m’agrada”.

NOUS RIVALS EN LA CATEGORIA 

Si la campanya anterior els santandreuencs van haver de fer quilòmetres direcció Lleida, aquest any serà cap a Tarragona. Tres equips del Baix Camp –CB La Selva, CB Morell i Manyanet Reus- seran nous contrincants pel conjunt de Blanco. “Són nous equips, que no tenim cap referència i que anirem coneixent a mesura que avancin el campionat”, apunta l’entrenador. La prioritat aquest curs no és l’ascens a Primera Catalana tot i que Blanco puntualitza que “competirem cada partit per ser en la part alta de la classificació dos mesos abans d’acabar la lliga. Si som capaços de fer-ho, aleshores farem tot el possible per pujar”. La competència per encapçalar els llocs de privilegi es preveu molt intensa. “Tenim certs desavantatges. No som un club que pagui als seus jugadors, cosa que sí que ho fan altres clubs. Tot i això, serem competitius”.

“Competirem cada partit per ser en la part alta de la classificació dos mesos abans d’acabar la lliga. Si som capaços de fer-ho, aleshores farem tot el possible per pujar”

Una de les prioritats per aquest curs del CB Sant Andreu és enganxar els aficionats al bàsquet de la ciutat. “Si nosaltres juguem bé i obtenim bons resultats, tot anirà rodat. Sabem que jugar amb el Josep Pla ple ens dona un valor afegir en el rendiment de l’equip”, afegeix. Blanco, que aquest curs combinarà les tasques d’entrenador del sènior masculí A amb la de coordinació esportiva del club, busca el primer somriure del curs.