El bàsquet, com a eina d’aprenentatge

08

NOVEMBRE, 2018

Una quinzena de nens i nenes formen part de l’Escola de bàsquet del CB Sant Andreu de la Barca. Durant dos dies a la setmana, els més petits inicien el seu aprenentatge amb l’esport a través del bàsquet. Ells són la base del futur de l’entitat i els que acabaran nodrint la resta d’equips en els propers anys.

“El més important és que s’ho passin bé”, explica Òscar Tena, un dels entrenadors de l’Escola. Amb aquest objectiu, els nens i nenes inscrits aquesta temporada comencen a descobrir el bàsquet dos dies a la setmana: dilluns i dimecres, de 17.30h a 18.30h. Els jugadors i jugadores, nascuts entre els anys 2013 i 2011, són dirigits per Òscar Tena, Pol Ferrer i Pau Caballero.  Els més petits viuen allunyats de la competició. “Inicialment tots els entrenaments són orientats a través de jocs sense perdre l’essència que descobreixin el bàsquet. De manera més lúdica, els nens i nenes tenen el seu primer tast amb els conceptes bàsics del nostre esport”, apunta Tena.

Les sessions de bàsquet a l’Escola són molt dinàmiques i l’staff tècnic persegueix que els nens i nenes acabin integrant els conceptes del bàsquet lluny d’una sola cistella i una pilota. Ells tenen el repte majúscul d’encomanar la passió del bàsquet als més petits. Un encàrrec que ha de garantir la continuïtat dels equips base del CB Sant Andreu de la Barca. Tena assegura que “l’objectiu és que els jugadors de l’Escola acabin la temporada assolint els conceptes bàsics del bàsquet (el bót, la passsada, el tir o l’entrada a cistella)”. La prioritat en les primeres sessions de l’Escola és que els nens i nenes agafin els nous hàbits. “És un moment determinant per a tots. No només perquè descobreixin un esport, en aquest cas el bàsquet, sinó perquè inicien uns hàbits d’anar a entrenar, de compromís amb allò que els agrada que els servirà durant tota la seva vida. Tots aquests aspectes també son importants en aquesta etapa”, reconeix Tena.

Les trobades d’escoles

Una de les activitats assenyalades són les trobades que es programen durant la temporada. Els diferents clubs organitzen partits en què els nens i nenes inicien el seu primer contacte amb la realitat d’una competició. En la majoria dels casos, no es comptabilitzen els punts. Tena explica que “per a la majoria aquestes trobades acaben sent el seu debut com a jugadors o jugadores de bàsquet. Tots ho esperen amb molta alegria i ho viuen amb moltes ganes”.