3 x 3

Summer Basket Game, 21 de juliol 2018

El pròxim 21 de juliol Sant Andreu de la Barca t’espera! Torna el 3x3 a la Ciutat de la mà del Club Basquetbol Sant Andreu. Vine a gaudir de la competició estiuenca per excel·lència.

Què és el Summer Basket Game?

El Summer Basket Game és un torneig de 3×3. Pretén oferir a els santandreuncs i d’altres boixos del bàsquet, una competició amateur i molt estiuenca per totes les edats i nivells.  Per altra banda, l’entitat vol promoure l’esport formatiu i de competició fora de la temporada regular.  I oferir la possibilitat a tots els jugadors i jugadores de l’entitat que per edat no poden participar a les 24 Hores de Bàsquet, que també tinguin el seu torneig.

Sistema de competició

Els partits seran de 15 minuts o 21 punts. L’equip que arribi a 21  punts serà el guanyador, en el cas que cap dels dos equips arribi a aquesta puntuació, es proclamarà guanyador l’equip amb més puntuació tingui al finalitzar el temps. En cas d’empat es jugarà la cistella d’or.

Reglament

– DESCARREGAR REGLAMENT –

Pista i Pilota
La superfície de joc 3×3 regular és 15m (ample) x 11m (llarg), coincidint amb la mitja pista d’un cap oficial de bàsquet. Pilota segons categoria: Pilota 6, Pilota 7 i mini.

Planter d’equip 4 jugadors
3 jugadors/es + 1 jugador/a substitut/a. Nota: el partit ha d’iniciar amb tres jugadors/es. En cas de que un dels equips no pugui, perdrà el partit per 21 a 0.

Temps morts
1 per equip de 30 segons de durada.

Possessió inicial
Llançament de moneda. Nota: l’equip que guanya el llançament de moneda decideix si pren la pilota o ho cedeix, de manera que rebi la primera possessió en cas d’un possible temps suplementari.

Anotació
Anotació 1 punt i 2 punts, si anota darrere de la línia de triple.

Durada del joc & Límit d’anotació
1 temps x 15 minuts de joc. Límit d’anotació: 21 punts. Aplica al temps de joc regular solament. Nota: S’aplicarà normativa FIBA de 5 segons sense acció de bot, i la pilota passarà a l’equip defensor. Per evitar pèrdues de temps.

Temps suplementari
Primer equip a anotar dos (2) punts guanya el partit.

Tir(s) Lliure(s) després de falta d’equip
1 tir lliure. 2 tirs lliures, si la falta es comet darrere de la línia de triple.

Límit de faltes per equip
6 faltes d’equip.

Penalitat per faltes d’equip 7, 8 i 9
2 tirs lliures.

Penalitat per faltes d’equip 10 i més
2 tirs lliures + possessió de la pilota.

Possessió després de canastra
Possessió per a la defensa, que inicia el atac per darrera la línia de triple (part superior).

…després d’una pilota morta
Intercanvi de pilota darrere de la línia de triple (part superior).

…després de rebot defensiu o robatori
La pilota s’ha de driblar/passar darrere de la línia de triple.

…després d’una situació de “lluita”
Possessió per a la defensa.

Canvis de jugador/a
En situacions de pilota morta, previ al “check ball”. El substitut entrarà al partit després que el seu company d’equip surti de la pista i estableixi contacte físic amb ell/ella darrere de la línia oposada a la canastra. Les substitucions no requeriran acció alguna de la taula.

Procés d'inscripció

Les inscripcions s’obriran el  20 de Juny fins al 13 de juliol que serà l’últim dia per inscriure un equip. El procés es farà telemàticament, a través de següent enllaç: 

El preu és de 40 € per equip. I cada equip com a mínim estarà compost per 3 jugadors i com a màxim 4.