Giribet: “Marxo molt orgullós de formar part de l’essència del CB Sant Andreu”

27

DESEMBRE, 2018

Marc Giribet (1989), qui ha ocupat la vicepresidència esportiva des de fa uns tres anys, fa un pas al costat per dedicar-se, de ple, a la vida política. Giribet, que s’ha format en les categories base groc-i-negres, marxa amb l’ADN del club molt clar. “L’essència del CB Sant Andreu és el sentiment de família que tenen els jugadors i els tècnics, tenim una família groc-i-negra envejable”, ha reblat.

Qui ha estat fins aquesta temporada el responsable de l’àrea esportiva del CB Sant Andreu, ha decidit assumir l’encàrrec de Jordi Albert per convertir-se en el número 1 de la llista d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) en les eleccions municipals del proper mes de maig. El seu arrelament a Sant Andreu de la Barca i la responsabilitat que, per a Giribet, mereix aquest càrrec, ha fet pràcticament inviable conjugar les dues tasques.

“Tant la direcció esportiva del club com la nova responsabilitat de lideratge polític mereix una dedicació gairebé exclusiva, més enllà de la meva feina professional”, ha reconegut. Per això, el de desembre ha estat el darrer mes de Giribet com a vicepresident esportiu, una decisió que comporta “angoixa i tristesa”, però que respon a l’arrelament al poble i a la responsabilitat política de Giribet.

Giribet fa un pas al costat per dedicar-se a la política després d’un vida lligada al club com a jugador, entrenador i directiu

Un cercle que es tanca

Després de formar-se com a jugador al club groc-i-negre, Giribet va decidir prendre el rol d’entrenador al seu club. El seu camí s’ha tancat dins la junta directiva, portant la batuta de l’àrea esportiva. En aquest sentit, creu que les dues darreres temporades han estat el millor exemple de la tasca ben feta: “hem redirigit el rumb cap al camí del progrés esportiu i una major tecnificació dels nostres esportistes”.  Giribet, però, reconeix que el recorregut dels èxits esportius encara és llarg. I en els equips base, més encara, per això admet que “cal destinar-hi tots els nostres recursos”.

En quant als conjunts de categoria sènior, és clar: cal optar a l’ascens, sobretot en el primer equip femení. “Tenen un equip que està per sobre el nivell de la categoria, l’objectiu és l’ascens i recuperar la categoria de Segona Catalana”, afirma ambiciós. En clau masculina, l’objectiu ara com ara és mantenir la dinàmica positiva de resultats. I no se n’oblida del sènior masculí B i del sots21 femení, de qui creu que han de consolidar-se a les seves categories i convertir-se en trampolins per als primers equips groc-i-negres.

Un club en continu creixement

Giribet deixa un club que està retrobant-se amb la seva millor versió.  Pel que fa al vessant econòmic, recuperar la “llibertat d’acció i la transparència” reforça l’entitat de cara  a properes temporades. Pel que fa la massa social, Giribet admet que s’han retrobat amb la confiança de les famílies i han convertit els jugadors i simpatitzants en un “múscul envejable”. En el terreny esportiu, han transmès la passió pel bàsquet a la pedrera, una pedrera que pot fer créixer l’essència groc-i-negra a mesura que creixi. Això passarà, sí o sí, per uns entrenadors que cada vegada estan millor formats. “La formació de l’staff tècnic és innegociable, també els formem com a persones, estic seguir que l’actual direcció tècnica seguirà creient-hi”.

Abans de marxar del CB Sant Andreu, Marc Giribet ha destacat l’estima pel bàsquet que ha viscut dins del club. I el que és més important per a ell: s’està transmetent aquesta passió als més joves. “En sento molt orgullós de formar part de l’essència del club”, ha afirmat, i apunta a que l’entitat seguirà recollint èxits i alegries si el creixement va de la mà  de l’esforç que tot l’equip tècnic i la junta directiva estan fent.